Regler

  1. Spelaren till vänster om givaren börjar spelet genom att matcha kortet på högen med ett kort i sin hand. Till exempel, om det översta kortet på högen är en röd åtta, kan spelaren spela ett annat rött kort eller en åtta av vilken färg som helst.
  2. Om spelaren inte har något matchande kort kan de dra ett kort från högen. Om det dragna kortet kan spelas, kan de spela det direkt. Annars är det nästa spelares tur.
  3. Vilda kort kan spelas när som helst och kan användas för att matcha vilket kort som helst. När en spelare spelar en vild dragningskort kan de välja vilken färg som gäller och den nästa spelaren måste dra fyra kort från högen.
  4. Om en spelare har bara ett kort kvar på handen, måste de ropa ”Uno” för att varna de andra spelarna. Om en spelare inte ropar Uno innan nästa spelare börjar sin tur och någon annan märker det, måste den spelaren dra två kort från högen.
  5. Spelet fortsätter tills en spelare har spelat ut alla sina kort.

Vinna spelet

Den första spelaren som spelar ut alla sina kort vinner spelet. Spelare som har kort kvar på handen när en annan spelare har spelat ut alla sina kort får poäng för de kort de har kvar. Poängen beräknas genom att lägga till värdet på alla korten i spelarens hand. Spelet fortsätter sedan med en ny runda.