image_print

Guide: Så spelar du Spelet med post-it-lappar

Spelet med post-it-lappar är en enkel och rolig lek som kräver lite förberedelse. Det kan spelas av två eller fler spelare och är ett utmärkt sätt att förbättra kommunikations- och samarbetsförmågan. Låt oss gå igenom reglerna för spelet steg för steg.

Material

För att spela Spelet med post-it-lappar behöver du följande material:

 • Post-it-lappar eller små papperslappar
 • Pennor eller markörer för att skriva på lapparna
 • Ett säkert spelområde utan skarpa kanter eller farliga föremål

Förberedelse

 1. Skriv ner olika objekt eller föremål på post-it-lapparna, som exempelvis en hund, en katt, en bil eller ett hus. Skriv ner ett objekt per lapp.
 2. Vik ihop lapparna och lägg dem i en skål eller på en hög.

Regler

 1. Två eller fler spelare sätter sig i en cirkel eller på en rad.
 2. En spelare tar en lapp från högen och tittar på vad som står skrivet på lappen utan att visa det för de andra spelarna.
 3. Spelaren beskriver objektet eller föremålet på lappen utan att säga dess namn, medan de andra spelarna försöker gissa vad som står på lappen.
 4. Om en spelare gissar rätt, tar den spelaren lappen och får poäng.
 5. Spelet fortsätter tills alla lappar är använda eller tills tiden går ut. Den spelare med flest poäng vid slutet av spelet vinner.

Tips

 • Variera svårighetsgraden genom att skriva ner olika svårighetsnivåer på lapparna. Till exempel kan du skriva ner enkla ord för yngre barn eller mer avancerade ord för äldre barn eller vuxna.
 • Du kan också ändra reglerna genom att tillåta ledtrådar eller att spelarna endast får gissa en gång.
 • För att göra spelet mer samarbetsinriktat kan du spela i lag där spelarna arbetar tillsammans för att gissa objekten på lapparna.

Nu är du redo att spela Spelet med post-it-lappar!